Disneyland Parijs

Van 7 tot en met 10 september zijn we met z’n drietjes naar Disneyland Parijs geweest. We wilden altijd al eens gaan maar nu had Jamie er een beetje de leeftijd voor en hadden we de gelegenheid. Dus zijn we op pad gegaan. Na een rit van ruim 6 uur waar Jamie zich voorbeeldig heeft gedragen kwamen we aan bij ons hotel, Disney’s Sequoia Lodge. na het inchecken en het aansluiten van de koelbox zijn we meteen Disney Village in gegaan om eens rond te kijken. Niks gekocht, wel leuk rondgekeken.

De volgende dag waren we al vroeg weer op. Omdat we in een Disney hotel logeerden mochten we 2 uur eerder het park in. Zo gezegd zo gedaan en in die eerste twee uur hebben we al een heleboel gezien. Jamie ging mee in de Dombo (want mama wilde dat graag), in de draaimolen, Buzz Lightyear, de raketten, etc etc. Om 10 uur ging de It’s a small world after all boot-rit open….en dit bleek Jamie haar favoriet te zijn. Die dag zijn we er 5 keer in geweest :) Tussen de middag zijn we nog even terug geweest in het hotel zodat Jamie een dutje kon doen….en wij ook. en ‘s middags waren we weer op tijd terug voor de parade.

Woensdag startten we onze dag in Disneyland…maar rond een uur of 10 maakten we onze overstap naar het Moviepark om daar wat activiteiten te doen. We begonnen met de rit achter de schermen, met een tankwagen die ontplofte. Jamie vond het allemaal erg indrukwekkend. Het leukste van de dag vond ze de Stitch-show. Hij was in het Engels maar dat weerhield haar er niet van om hardop te lachen. Na de stuntshow met spectaculaire achtervolgingen en sprongen gingen we weer richting hotel. Jamie kreeg nog een doosje rozijntjes maar was zo moe dat ze in slaap viel met nog een vol doosje rozijntjes in haar hand. ‘s Avonds gingen we nog even terug naar Disney Village waar we een mooie Pooh-knuffel kochten, Jamie heeft hem zelf uitgezocht.

Onze buren in het hotel bleken nogal luidruchtig te zijn en de bedden te klein….dus op donderdag zijn we na de twee rustige uurtjes in het Disneypark onze spulletjes gaan pakken en zijn we een dagje eerder op weg gegaan naar Nederland. Zo konden we lekker rustig aan doen en weer lekker in ons eigen bedje slapen.

Volgens mij vonden we het alledrie wel een geslaagd tripje, voor herhaling vatbaar….over een jaar of 2 ;)

About the Author

I'm the mama ;)