Hoe P-Nut een Indy werd..

Op dinsdag 4 mei 2010 besloot onze kleine P-Nut dan eindelijk dat het genoeg was geweest in mama’s buik. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Op woensdag 28 april hadden we weer een controle bij de verloskundige. Deze constateerde bij de controle van de bloeddruk dat deze weer aan de hogere kant was. Omdat bij Jamie mijn bloeddruk ook te hoog werd op het einde spraken we af om op zaterdag nogmaals een controle te doen.

Donderdag de 29e werd ik echter gebeld dat ze het eerder wilden controleren, ook in verband met  Koninginnedag. Zo gezegd, zo gedaan en ze kwamen bij mij thuis meten. Weer te hoog. Overleg gepleegd met het ziekenhuis en we mochten langskomen. Na de mallemolen in het ziekenhuis (CTG, bloed prikken, urine controleren, vruchtwater en bloeddruk controleren) weer naar huis gestuurd want er was nog geen reden me te houden.

Na een rustige Koninginnedag hebben we op zaterdag opnieuw de bloeddruk gemeten. Zelfde verhaal, zelfde mallemolen in het ziekenhuis, zelfde rit terug naar huis :) Wel opnieuw gestript.

Op zondag kreeg ik rond een uur of half 2 last van mijn buik dus wij dachten dat er iets begonnen was naar aanleiding van het strippen. Helaas, ook na dit derde ziekenhuisbezoek weer terug naar huis gestuurd.

Dinsdag 4 mei stonden we op de lijst om ingeleid te worden. We moesten ons om 7 uur ‘s ochtends melden in het ziekenhuis.

De avond er voor braken mijn vliezen en die nacht begon het te rommelen. Hans en ik kregen de hoop dat een inleiding toch niet nodig was en wachtten rustig af. Maar nee, die nacht zette er niks door.

Tot de rit naar het ziekenhuis! Toen kwamen de weeën opeens om de 5 minuten…en eenmaal aangekomen op de afdeling verloskunde van het MCA begonnen ze nog sneller te komen. Er werd besloten dat een inleiding niet meer nodig was omdat de bevalling uit zichzelf was begonnen. In de komende 2,5 uur bleek Indy een sterrenkijkertje te zijn en ze moest dus draaien. Door middel van een echo keken ze en besloten ze dat ik op mijn zij moest gaan liggen. Dat hielp want Indy is uit zichzelf gedraaid.

Na haar draai ging het snel…en om 9.32 in de ochtend, 2,5 uur nadat we ons hadden gemeld, is ze geboren. Onze kleine Indy Jae Schaaps. Ze heeft 12 extra dagen gewacht met geboren worden…maar dat weer gecompenseerd met een snelle bevalling ;)

About the Author

I'm the mama ;)